Den rette lyssætning til et portrætfoto

Portrætfotos kan laves på mange måder, men en ting går igen i alle tilgange: Lyset.

Lyssætning skal være i top, hvis portrætfoto skal være lige i øjet – derfor skal der ikke gås på kompromis med lyset.

Oprindeligt betyder foto ’lys’. Lys har på denne måde altid været en helt central ting for fotografering, og det leder til, at lyssætning også er omdrejningspunkt, når jeg tager et portrætfoto i dag.

Kom frem i lyset

Portrætfotografering stiller skarpt på den person, som befinder sig foran kameraet. Med sin evne til at fange personlighed og øjeblikke er denne billedtype ofte anvendt, og mange bruger også portrætfotografier til at fortælle historier og komme ind under huden på mennesker.

Nogle portrætfotos er sort/hvide, mens andre er i farver. Nogle tages inden døre, mens andre tages i naturen. Nogle gange indgår der rekvisitter, mens personen andre gange er det eneste på billedet. Portrætfotografering kan således foregå på mange måde, og lyssætning må således skræddersys til det enkelte portrætfoto.

Sådan finder jeg den rette lyssætning

Omgivelser og rekvisitter stiller krav til lyssætningen. Nogle baggrunde reflekterer lys, mens andre suger lys til sig. Lyssætning i ét portrætfoto er derfor sjældent lig den i det næste, og det betyder, at mange faktorer er relevante, når lyssætningen skal indstilles.

Den store fordel ved at tage portrætfotos udendørs er, at naturligt lys giver en blød og behagelig lyssætning. Naturligt lys er altid at foretrække over kunstigt lys, men en kunstig lyskilde kan fungere som et godt supplement.

Den rette lyssætning til et portrætfoto i et fotostudie består først og fremmest i en hovedlyskilde. Den placeres typisk til venstre for personen, som skal fotograferes, men det er ikke ualmindeligt, at placeringen varierer.

Ofte tjener det billedets kvalitet, hvis lyssætning til et portrætfoto også består af enkelte flashlamper. Den konkrete lyssætning til portrætfoto afhænger dog af mange faktorer, og derfor anbefaler jeg, at du kontakter mig, hvis du vil høre mere om, hvilke krav dit drømmebillede sætter til den konkrete lyssætning.


Ring på 26732208 og få et tilbud!

Kontakt

Billedkomponisten

Backersvej 121
2300 København S


mail@weilesfoto.dk
+45 2673 2208

Find vej

Følg mig

Din garanti

×

Skriv

Ring

Tilbud

Menu